5 tips voor succes met het Nieuwe Werken

GITP |

Alec SerlieWelke factoren bepalen of het werkt?

Door: Alec Serlie

Het Nieuwe Werken is voor veel bedrijven een sprong in het diepe. Aan de hand van gemaakte fouten en best practice zijn er tips te destilleren die iedere HR-manager een eind op weg kunnen helpen.


1. Lenen de werkzaamheden zich voor tijd- en plaatsonafhankelijk werken?
Niet alle werkzaamheden zijn geschikt voor Het Nieuwe Werken. Onderzoek vooraf welke organisatieonderdelen op basis van Het Nieuwe Werken kunnen opereren en kom zo tot goede afstemming.

2. Besteed veel aandacht aan het proces van invoering
Het verschilt nogal of de organisatie van de ene op de andere dag overgaat op het Nieuwe Werken, of stapsgewijs. De organisaties die voor snelle implementatie gingen, ondervinden er nu de nadelen van. Wees daarom voorbereid: begin met onderdelen van de organisatie en breng in kaart wat de valkuilen zijn.

3. Werk bottom-up: betrek medewerkers bij de implementatie
Er is draagvlak nodig om een ingrijpende verandering als het Nieuwe Werken een succes te maken. Betrek medewerkers daarom al in een vroeg stadium en voorkom dat later praktische bezwaren aan het licht komen.

4. De grootste weerstand zit meestal bij middle managers: benoem de weerstanden, laat hen meedenken
Ook hier geldt dat Het Nieuwe Werken in feite over mensen gaat en je dus rekening moet houden met gevoeligheden. De middle managers zijn verbindingspersonen in een organisatie en daarom cruciaal. Als zij het proces accepteren, krijgt implementatie bedrijfsbreed draagvlak.

5. Zorg dat de directie ambassadeur wordt van het project
Het goede voorbeeld moet altijd van de top komen. Zorg daarom dat de directie zichtbaar het Nieuwe Werken omarmt.

Alec Serlie
Alec Serlie is director Research & Development bij GITP en als arbeids- en organisatiepsycholoog verbonden aan de Erasmus Universiteit.


 

Geef uw reactie op "5 tips voor succes met het Nieuwe Werken" geschreven door GITP