Talentontwikkeling en loopbaanonderhoud, hoe doe je dat? – Deel II

GITP |

Loopbaanonderhoud vraagt om keuzes maken en zaken durven veranderen. Daarbij heb je een ondernemende, geïnspireerde houding nodig, waarmee je zoekt naar wat je wilt en kunt. Durf vleugels te hebben om op te stijgen uit het dagelijks leven!

Door: Arjan Broere

In Deel I van mijn blog over talentontwikkeling en loopbaanonderhoud stond ‘Meer ratio’ centraal: concrete stappen die je kunt zetten om voortgang in je loopbaan te boeken. 

In dit tweede deel ligt de focus op ‘Meer drive’ (vleugels).

1. Heb een mantra

In zijn presentatie The Art of the Start heeft Guy Kawasaki een aantal adviezen voor startende ondernemers. Eén ervan is om niet in een ingewikkeld mission statement te investeren maar om een compact mantra te hebben. Door een motto, een leus of enkele trefwoorden te hebben, vat je je ambities samen. Het denken erover is inspirerend en een mooie aanleiding om met anderen in gesprek te gaan over wat jouw mantra moet zijn. In deze blogtekst vind je wat adviezen om je in dat denken op gang te helpen. Als je een mantra ziet als een positionering, dan vraagt het om een check of het voldoende anders is van wat anderen doen en of er markt voor is.

2. De groeimindset
Om aan de hier beschreven verandering te werken is geloof nodig dat verandering kan; een zogenaamde groeimindset. Mocht je merken dat je aarzelt ambities in stappen te vertalen, dan heb je wellicht meer de rots-mindset. In dat geval kun je van alles maar houd je er helemaal niet van om met je talenten te experimenteren. Van de ene naar de andere mindset switch je niet zomaar. Hoe kom je uit die rots mindset? Een handige tool daarbij is RET: een manier van denken waarbij je de conclusies die je aan acties verbindt gaat rationaliseren. Stel je vindt het eng om een bepaald project op te pakken, omdat het kan mislukken, je niet weet of je de vaardigheden wel hebt, het met een lastige klant om nauwe samenwerking vraagt, etc. RET indachtig ga je de conclusie (het is eng) aan de actie (kans op een project) rationaliseren. Je stelt vragen als: “Hoe erg is het als het mislukt?” en “Zou iedereen het even erg vinden als ik?”. Je dwingt jezelf om de conclusies ter discussie te stellen, waardoor de kans op een andere conclusie groter wordt.

3. Droom via actie
Zoals ik in Deel I al beschreef, is het zaak de droombaan naar een project om te smeden en er voortgang in te boeken. Het vraagt echter ook momenten van reflectie en zelfonderzoek om na te gaan of je nog op koers ligt. Die reflectie kan inspirerend zijn, en die kun je verrijken door het samen met iemand te doen aan wiens oordeel je hecht. In ‘Horizons of focus’ verbeeldt David Allen de afstand tussen een missie en concrete, alledaagse acties met de metafoor van hoogten. Hoe je die gebruikt om je koers te checken, lees je hier.

4. Hustle
Gary Vaynerchuck, de energieke en gepassioneerde Amerikaanse ondernemer, legt op veel plaatsen op internet uit dat passie en energie essentieel zijn. Hij benadrukt ook de noodzaak om gepassioneerd te hustle-en. Dus om steun van beslissers te zoeken, fondsen te werven, sponsors te vinden, gedreven zijn om geld te verdienen met wat je kunt (monetize!).

5. Deel en verbind
De social media maken het mogelijk en makkelijk om voor je ambities contacten te vinden, ideeën, inzichten, presentaties te delen en feedback te zoeken. Hierdoor kun je ook buiten je directe collega’s om geïnspireerd raken, ideeën testen, steun mobiliseren, klanten vinden. 
Verfijn je projecten niet eindeloos maar zoek al snel contact. Dat kan ook goed in werkoverleggen of werkgroepen op het werk: vraag om input, zoek contact, deel je opvattingen. Daardoor word je zichtbaarder en weten mensen wat je kunt en wilt.

Bekijk online seminar
In het online seminar ‘Talentontwikkeling en Loopbaanonderhoud, hoe doe je dat?’ gaf ik een presentatie over wat ik kort in deze twee blogs heb verteld. Het seminar leverde veel feedback en vragen, die bijzonder interessant zijn!

Bekijk het webinar over Talentontwikkeling en Loopbaanonderhoud met Arjan Broere

Webinar Loopbaanonderhoud. Hoe doe je dat?

Meer over Arjan Broere
Arjan Broere is trainer/adviseur bij GITP. Op 24 mei jl. gaf hij een online seminar over talentontwikkeling en loopbaanonderhoud. Arjan is gespecialiseerd in Slimmer Werken en medezeggenschap.


 

Geef uw reactie op "Talentontwikkeling en loopbaanonderhoud, hoe doe je dat? – Deel II" geschreven door GITP