Grijze muizen op de werkvloer: zó laat je ze floreren

PiCompany |

De grijze muis is de vijftig gepasseerd en doet al vijftien jaar hetzelfde werk. Neemt vanuit zichzelf weinig initiatief, toont beperkt betrokkenheid bij de groei van de organisatie en windt zich pas ergens over op als het zijn eigen functioneren raakt. Hoe ga je als (HR)manager om met ongemotiveerde, vastgeroeste medewerkers? Oftewel: hoe laat je de grijze muizen op de werkvloer floreren?

Auteur: Louis van Woerden (PiCompany)

 

Vastgeroeste medewerker motiveren
Een gemiddeld functieprofiel staat bol van de termen als flexibel, commercieel denkend, klantgericht, dynamisch, hart voor de zaak. Allemaal zaken die eigenlijk niet passen bij het profiel van de grijze muis. Nu we langer doorwerken en de gouden handdruk een steeds zeldzamer verschijnsel is gebleken, lijkt het activeren van vastgeroeste medewerkers geen overbodige luxe. Daar komt het nieuwe ontslagrecht nog eens bij. Vanaf 2015 ben je als werkgever door de invoering van de transitievergoeding nauwer betrokken bij de mobiliteit van ontslagen personeel.

Persoonlijk contact belangrijk voor motivatie
Het grijze-muizendilemma is dus meer aanwezig dan ooit. Daar valt iets aan te doen. Want de (HR) manager die slim te werk gaat, komt er achter dat een grijze muis wel degelijk kan floreren. Drie tips om de uitgebluste medewerker te motiveren:

1. Vind de motivatie
Ongemotiveerde werknemers bestaan niet. Iedereen is gemotiveerd. Je moet er alleen achter komen waar die motivatie in ligt. In iedere leiderschapstraining die ik geef komen vragen daarover aan bod: Hoe vind ik de motivatie van de grijze muis? Wat moet ik met deze werknemer? Forceer in ieder geval niets. Leg geen te ontwikkelen competenties op, maar verdiep je in de belevingswereld van de werknemer. Deze achterliggende motivaties kunnen relevant zijn op de werkvloer.

2. Vind de haakjes
De grijze muis mag dan wel eenzijdig ogen op de werkvloer, in zijn leven is hij dat vaak allerminst. Hobby’s en vrijwilligerswerk worden juist door deze groep veelvuldig toegepast. Deze talenten worden (vaak onbewust) thuis gelaten, zo zie ik regelmatig in de praktijk. Daarin liggen ongetwijfeld aspecten verscholen die kunnen bijdragen aan zijn of haar eigen ontwikkeling binnen jouw organisatie. Kijk bijvoorbeeld naar de achterliggende competenties en zorg dat de grijze muis deze kan inzetten in zijn of haar dagelijkse werk.

3. Ga het experiment aan
Ook op latere leeftijd of aan het eind van je carrière is het nog mogelijk om tot bloei te komen. Een voorbeeld hiervan is mijn vader. Net voor zijn pensioen kreeg hij van zijn manager de vrije hand. Het was in het pre-dotcom tijdperk, en de gemiddelde corporate website zag er nog niet uit als in 2014. In dat half jaar heeft hij zich verdiept in het bouwen van websites, zijn creativiteit toegepast en het bedrijf verder geholpen. Ik heb hem nog nooit energieker gezien als in die maanden. Geef mensen dus de vrije hand. En ook de ruimte om te falen.

Arbeidsmobiliteit wordt steeds belangrijker, en daarmee de zoektocht naar drijfveren en motivaties steeds relevanter. Dat is goed nieuws voor ieder (HR) manager, want het laten opbloeien van werknemers is één van de mooiste aspecten van ons vak.

Louis van Woerden is als adviseur en trainer bij PiCompany gespecialiseerd in ontwikkelingstrajecten.

Wilt u meer lezen over hoe je medewerkers kunt laten floreren aan de hand van een ontwikkelingsgericht mobiliteitsbeleid? Download dan de whitepaper Ontwikkelingsgerichte mobiliteit

 


 

Geef uw reactie op "Grijze muizen op de werkvloer: zó laat je ze floreren" geschreven door PiCompany